Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY W RYŻU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
imbir
cebula dymka ze szczypiorkiem 4
papryczka chili
sos sojowy 4 łyżki
mięso wieprzowe mielone 1/2 kg.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY W RYŻU

Cebulę obrać, pokroić. Imbir (kawałek) oskrobać, pokroić na bardzo drobno. Z papryczki chili usunąć nasiona, miąższ pokroić. Papryczkę, imbir i cebulę dodać do mielonego mięsa, do masy dolać sosu sojowego, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ryż zalać zimną wodą, odstawić na pół godziny. Z mięsa uformować pulpety, obtaczać je w ryżu. Pulpety ugotować na parze. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.02.2013 13:12
super
maciek7 17.11.2011 12:25
super
Małgorzata106 01.06.2011 15:16
pycha
Ewelina38 31.03.2011 22:08
takie pulpeciki muszą być pycha, uwielbiam ryż :)
IlajEM 21.01.2011 22:08
Musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak