Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 10 szt
masło 3 lyzki
mąka 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa duszona

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę. Do rondla włożyć 2 łyżki masła, rozgrzać dodać kalarepę i dusić do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Złyżki masła i mąki zrobić zasmżkę, dodać do kalarepy i chwilę podusić. Przyprawić do smaku octem i przyprawą maggi, zagotować. Podawać na ciepło do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.08.2013 11:06
Musze zrobić kiedyś.
gacopierz23 04.09.2012 20:49
robię podobną tylko trę na grubych tarkach
irenka 01.07.2012 22:37
ciekawy przepis,wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak