Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior a la móżdżek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
cebula
jaja 3

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior a la móżdżek

Obrany, oczyszczony i opłukany kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Równocześnie w rondelku przysmażyć na złoty kolor drobno posiekaną cebulę. Kalafior po odsączeniu z wody przełożyć do rondelka, dokładnie rozgnieść widelcem, mieszając z cebulą. Wbić jajka, wymieszać dodając sól i pieprz. Jajka z kalafiorem zetną się jak jajecznica. Podawać posypane siekaną pietruszką lub startym żółtym serem. Jeść z chlebem lub ziemniakami. Można jeść także na zimno

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.02.2012 21:35
pychota
ilka_86 09.07.2011 08:47
fajna nazwa i chyba smaczne danko:)
accee 21.01.2011 21:21
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak