Sposób przygotowania

Obrany, oczyszczony i opłukany kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Równocześnie w rondelku przysmażyć na złoty kolor drobno posiekaną cebulę. Kalafior po odsączeniu z wody przełożyć do rondelka, dokładnie rozgnieść widelcem, mieszając z cebulą. Wbić jajka, wymieszać dodając sól i pieprz. Jajka z kalafiorem zetną się jak jajecznica. Podawać posypane siekaną pietruszką lub startym żółtym serem. Jeść z chlebem lub ziemniakami. Można jeść także na zimno

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna nazwa i chyba smaczne danko:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !