Sposób przygotowania

Wsypujemy drożdże do letniego mleka i gdy się całkowicie rozpuszczą zagniatamy ciasto. Sypiemy mąkę na stolnice, dodajemy margarynę i rozcieramy w rękach na drobną kaszkę. Dodajemy drożdże i wyrabiamy na jednolitą masę.. Zawijamy ciasto w czystą ściereczkę i wkładamy do naczynia z zimną wodą na całą noc. Wyjmujemy ciasto z wody i wałkujemy na cienkie placuszki podsypując lekko mąką. Szklaneczką wyciskamy ciasteczka i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu z pieca jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !