Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój ryż z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon Prymat opakowanie
cukier 5 łyżek
rodzynki garść
słodka śmietana 5 łyżek
sok ze startych jabłek szklanka
jabłko 6 sztuk starte
ryż 3 torebki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: mój ryż z jabłkami

Część ryżu wysypać do naczynia . Na ryżu ułożyć starte jabłka lekko tylko odciśnięte i wymieszane z rodzynkami. Na jabłka sypiemy cukier z cynamonem. Wykładamy następną warstwę ryżu. Polewamy sokiem z jabłek. Wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy w temperaturze. 180 stopni C około 30 minut.
Ryż powinien się kroić jak ciasto. Wszystko zależne jest od soczystości jabłek. Ryż podajemy ze słodką śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak