Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w drobną kostkę, włożyć do rosołu i gotować do miękkości. Z masla i mąki zrobić zasmażkę, rozmieszać z zimną wodą i połączyć z wywarem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do mięsa wołowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Śmietanę dodać zaraz po zagotowaniu sosu z zasmażką.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszniutki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na sos.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jejku nigdy nie robiłam , a całkiem fajny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !