Sposób przygotowania

gruszki obrać umyć przekrawać na połowę usunąć gniazda nasienne i wkładać do umytych słoików,przygotować lukier z litra wody i 1/2 kg.cukru przegotować i zalać gorącym lukrem 3/4słoika szczelnie zakręcić i pasteryzować ok.30min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    do każdego słoja włożyć po 1-2 gożdziki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny do obiadku
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny domowy kompot
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny kompocik
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszniutki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !