Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z białym serem i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąki przennej 0,5 kg
szczypta soli
jajko 1
Farsz:
ser biały 40 dag
mrożony szpinak 1 opakowanie
czosnek 2 zabki
cebula 1 szt
olej do smazenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z białym serem i szpinakiem

Mąkę wsypuje na stolnicę, robię na środku gniazdko i wbijam jajko wolno wlewam letnia wodę , dodaje szczypte soli i zagniatam ciasto.
Po zagnieceniu, odcinam po kawałku ciasta, wałkuje na wybraną grubość (ja robię cieniutkie) i szeroką szklanką wycinam krążki, nakładam farsz , zaklejam.
W dużym garnku gotuje wodę i na wrzątek wrzucam pierogi. Gotuje do wypłynięcia. a farsz robię tak: na palelni rozgrzewam olej kroje w drobna kostę cebulę i rumienię. dodaje do sera .szpinak również smaże na oleju do roztopienia dodaje przecisniety przez praske czosnek doprawiam sola i pieprzem(i smażę tak długo aż woda wyparuje )studzę i dodaje do sera wszystkie skladniki farszu mieszam:)
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 19.05.2011 18:13
moje ulubione
jogobella231
jogobella231 03.04.2011 09:15
super
kochanyptysiu 23.02.2011 10:25
piekne!
RenataZ-et 19.02.2011 13:09
Super pierożki
alaaa 16.02.2011 19:47
muszą być smaczne
grazia1 06.02.2011 20:19
smakowite
Ania67 28.01.2011 11:40
Uwielbiam
Kate131 22.01.2011 07:35
nie próbowałam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak