Sposób przygotowania

Mąkę wsypuje na stolnicę, robię na środku gniazdko i wbijam jajko wolno wlewam letnia wodę , dodaje szczypte soli i zagniatam ciasto.
Po zagnieceniu, odcinam po kawałku ciasta, wałkuje na wybraną grubość (ja robię cieniutkie) i szeroką szklanką wycinam krążki, nakładam farsz , zaklejam.
W dużym garnku gotuje wodę i na wrzątek wrzucam pierogi. Gotuje do wypłynięcia. a farsz robię tak: na palelni rozgrzewam olej kroje w drobna kostę cebulę i rumienię. dodaje do sera .szpinak również smaże na oleju do roztopienia dodaje przecisniety przez praske czosnek doprawiam sola i pieprzem(i smażę tak długo aż woda wyparuje )studzę i dodaje do sera wszystkie skladniki farszu mieszam:)
SMACZNEGO!!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie próbowałam takich
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !