Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż szkl
bulion drobiowy 1/2 litra
Wątróba (z kurczaka) 1/2 kg
masło 4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem pęk
sól
pieprz
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z wątróbki

Rosół zagotować , wsypać ryż i gotować 15 minut. Wątróbkę pokroić w dość dużą kostkę. Łyżkę masła stopić na patelni, wrzucić wątróbkę i smażyć 2 - 3 minuty, zdjąć z ognia. Dymki pokroić w krążki, zeszklić na łyżce masła. Ryż dymki, wątróbkę i oregano wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Resztą masła wysmarować żaroodporne naczynie, włożyć masę, posypać serem i zapiec przez 10 minut w temperaturze 200. Podawać z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.09.2011 11:02
uwielbiam wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak