Sposób przygotowania

Rosół zagotować , wsypać ryż i gotować 15 minut. Wątróbkę pokroić w dość dużą kostkę. Łyżkę masła stopić na patelni, wrzucić wątróbkę i smażyć 2 - 3 minuty, zdjąć z ognia. Dymki pokroić w krążki, zeszklić na łyżce masła. Ryż dymki, wątróbkę i oregano wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Resztą masła wysmarować żaroodporne naczynie, włożyć masę, posypać serem i zapiec przez 10 minut w temperaturze 200. Podawać z sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam wątróbkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !