Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWINA W CZERWONYM WINIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg.
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
tymianek
rozmaryn
sól
ziele angielskie do smaku
boczek wędzony 20 plastry
wino czerwone wytrawne 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA W CZERWONYM WINIE

Cebulę obrać, drobno pokroić. Mięso obsmażyć na oliwie, dodać cebulę, dusić. Usmażone przyprawić, owinąć boczkiem, można zawiązać nitką kuchenną by się nie rozwijało, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać ziołami, dolać wino, co jakiś czas podlewać tworzącym się sosem, piec w temp. 180 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 18.03.2011 10:32
zapowiada się bardzo smacznie :)
Margo1 24.01.2011 12:07
pyszne danie
Margo1 24.01.2011 12:07
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak