Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti po bolońsku z sokiem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
sok pomidorowy 150 ml
oregano 1 szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 szt
makaron 1 szt
bazylia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti po bolońsku z sokiem pomidorowym

1. podsmażamy mięso,
2. dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
3. Gdy się całość ładnie podsmaży dodajemy sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy i przyprawy w tym oregano i bazylię.
4. Gotujemy makaron spaghetti wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu- można trochę krócej żeby makaron za bardzo nie był miękki ani rozgotowany.
5. Podajemy na talerzu makaron polany sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak