Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
olej 1 szklanka
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka
cebula 4 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
pieprz 1 łyżka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Zalewę ze wszystkich podanych przypraw gotować 4 minuty.
Pokrojone na kawałki śledzie dodać po 4 minutach do gotującej się zalewy i gotować jeszcze 7 minut.
Zestawić z ognia do wystygnięcia.
Całość przelać do półmiska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak