Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie
Pokrojone na kawałki śledzie dodać po 4 minutach do gotującej się zalewy i gotować jeszcze 7 minut.
Zestawić z ognia do wystygnięcia.
Całość przelać do półmiska.
woda | 3 szklanki |
ocet | 1 szklanka |
olej | 1 szklanka |
cukier | 3 łyżki |
sól | 1 łyżka |
cebula | 4 sztuki |
przyprawa do potraw Kucharek | 2 łyżki |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 2 łyżki |
majeranek | 2 łyżki |
Gorczyca biała cała Prymat | 2 łyżki |
pieprz | 1 łyżka |
ziele angielskie | 2 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
matijasy | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: