Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek przekladany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanka
cukier puder 3/4 szkl
miód płynny 2 dag
masło 3/4 kostka
jajko 3 szt
proszek do pieczenia łyżka 1 lyzeczka
mleko 3 szkl
kasza manna 6 llyzek
cukier 1 szkl
żółtka jaj 5 szt
budyń waniliowy 1 opak
wiórki kokosowe 15 dag
masło 20 dag
marmolada 25 dag
polewa czekoladowa 1 op
galaretka 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek przekladany

zagniatamy ciasto i pieczemy 4 placki.Kasze gotujemy w 2,5 szklanki mleka z cukrem.Reszte mleka mieszamy z budyniem i zoltkami.Do wrzacej kaszy wsypujemy wiorki,gotujemy.Studzimy,ucieramy z maslem.
Masa:marmolade podgrzewamy,wsypujemy galaretke,mieszamy.Studzimy.
Przelozenie:placek,polowa kremu,placek,masa,placek,polowa kremu,placek i polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 04.08.2011 16:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak