Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z sadzonym jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
kabanos 10 dag
jaja 5 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sól szczypta
cebula 1 szt
olej 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z sadzonym jajkiem

1. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, dodajemy do tej cebuli ryż i szklimy, gdy się zeszkli dolewamy 2 szkl wody, przykrywamy i \'\'gotujemy\'\'.
2. Gdy woda odparuje i wsiąknie, a ryż jest miękki dodajemy przyprawy, pokrojonego w plasterki kabanosa i odsączoną kukurydzę. Podajemy z sadzonym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.11.2012 23:48
pycha;]
kochanyptysiu 18.02.2011 18:58
ciekawe!
Iwona51
Iwona51 01.02.2011 11:53
smaczne
Katarzyna/kate1980 28.01.2011 08:59
pyszności
Agnieszka172 24.01.2011 14:45
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak