Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
kapusta kiszona 60 dag
kiełbasa śląska 50 dag
pieczarki 50 dag
sól 3 szczypty
pieprz 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
ketchup 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu.

Ryż i kapustę ugotować.
Osobno przesmażyć kiełbasę i pieczarki z cebulą, doprawiając wszystko przyprawami.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ryż, kapustę, kiełbasę i pieczarki.
Zapiekać około pół godziny, pod koniec posypać startym żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak