Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 25 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
cebula 1 szt
ziemniaki 4 szt
sól szczypta
śmietana 100 ml
pietruszka zielona szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z kapusty pekińskiej

1. Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.
2. Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania.
3. Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki. Zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 04.02.2011 15:21
pycha
Katarzyna/kate1980 28.01.2011 08:58
ale jedna i druga fajnie wygląda
aniolek2265 21.01.2011 21:17
nie wiem czemu dodało się zdjęcie zupy gulaszowej, dopiero jestem od niedawna z wami i to może mój błąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak