Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

INDYK Z NADZIENIEM WARZYWNYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk max. 2,5 kg.
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
bulion drobiowy 1/2 szkl.
chleb 3 kromki
seler
natka pietruszki
papryka czerwona
kukurydza konserwowa 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: INDYK Z NADZIENIEM WARZYWNYM

Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na noc. Chleb oraz warzywa pokroić w kostkę. Natkę na drobno posiekać. Chleb usmażyć. Oddzielnie udusić warzywa, jak już się podduszą to dodać natkę i usmażony wcześniej chleb w kostkach, farsz przyprawić. Nafaszerować mięso, piec ok. 1,5 h. w wysokiej temp. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.07.2011 09:38
pyszny przepis
Motorek 07.04.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak