Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki - nie czerwone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 15 dag
czekolada gorzka 15 dag
masło 2 łyżki
truskawki świeże 30 (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki - nie czerwone

Truskawki opłukać i obrać z szypułek, następnie osuszyć. Przygotować dwa podwójne garnki. W jednym stopić białą czekoladę, w drugim ciemną czekoladę. Do każdego garna dodać po jednej łyżce masła. Truskawkę zanurzyć w białej czekoladzie. Przy pomocy łyżki pokropić ciemną czekoladę. Ułożyć na woskowym papierze, żeby czekolada zastygła. Następną truskawkę zanurzyć w ciemnej czekoladzie i popryskać białą czekoladą. Czynność tę powtarzać do wykorzystania wszystkich truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.01.2013 09:57
fajne!!!:]
anja3107 23.01.2011 19:23
bardzo ciekawy
Zoso 21.01.2011 21:11
pycha deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak