Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1
ser brie 10 dag
migdały siekane 2 łyżki
sól, pieprz
masło
pieczarki ok. 1\2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z migdałami

Pieczarki obrać i umyć, odciąć trzonki. Wydrążyć łyżeczką odrobinę w środku. Trzeba uważać, żeby pieczarki nie pękły i żeby ścianki pieczarkowych miseczek nie były zbyt cienkie. Trzonki i to, co wydrążone z pieczarek posiekać. Umyć i posiekać pora - trochę białej i trochę zielonej części. Na patelni rozpuścić masło i smażyć posiekane pieczarki z porem, aż odparuje woda. Na drugiej suchej patelni uprażyć migdały. Uwaga - bardzo łatwo się przypalają - mają być brązowe, a nie czarne. Pokroić w kostkę ser brie. Przestudzić pieczarki z porem i wymieszać z serem i migdałami, doprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem kapelusze i zawijać w kawałki folii aluminiowej. Układać na grillu i chwilę grillować zamknięte - potem rozchylić folię. Do faszerowanych pieczarek podawać pieczywo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.01.2013 09:57
mniam mniammm;]
anja3107 23.01.2011 19:23
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak