Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i umyć, odciąć trzonki. Wydrążyć łyżeczką odrobinę w środku. Trzeba uważać, żeby pieczarki nie pękły i żeby ścianki pieczarkowych miseczek nie były zbyt cienkie. Trzonki i to, co wydrążone z pieczarek posiekać. Umyć i posiekać pora - trochę białej i trochę zielonej części. Na patelni rozpuścić masło i smażyć posiekane pieczarki z porem, aż odparuje woda. Na drugiej suchej patelni uprażyć migdały. Uwaga - bardzo łatwo się przypalają - mają być brązowe, a nie czarne. Pokroić w kostkę ser brie. Przestudzić pieczarki z porem i wymieszać z serem i migdałami, doprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem kapelusze i zawijać w kawałki folii aluminiowej. Układać na grillu i chwilę grillować zamknięte - potem rozchylić folię. Do faszerowanych pieczarek podawać pieczywo.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniammm;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !