Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze ślazu dzikiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ślaz dziki
ziemniaki
cebula
natka pietruszki
ocet
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze ślazu dzikiego

Ślaz dziki gotujemy do miekkości w dużej ilości wody. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i grubiej pokrojone ziemniaki oraz sól i pieprz. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Przed podaniem wlać ocet dla lekkiego zakwaszenia. Jeść z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.11.2012 23:42
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak