Sposób przygotowania

8 zoltek dobrze utrzec z 8 lyzkami cukru pudru, dodac zmielone orzechy, tarta bulke i piane ubita z 8 bialek, wymieszac, wylac na plaska blache wysmarowana maslem i upiec - 50 min ( lub krocej w zaleznosci od rodzaju piekarnika ), po upieczeniu wylozyc na placek konfiture, od razu zawinac go w rulon, podzielic na 3 czesci i ulozyc w galaz, do naczynia ustawionego na garnku z gotujaca sie woda wbic jajko i ubijac je z cukrem pudrem, a gdy zacznie gestniec dodac czekolade, odstawic garnek z ognia i jeszcze chwile mieszac, utrzec maslo i polaczyc z wystudzona masa czekoladowa, pokryc ciasto kremem, widelcem zaznaczyc linie imitujace kore i oproszyc mielonymi migdalami lub wiorkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !