Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9 szt
cukier puder 10 lyzek
masło 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 lyzka
konfitura truskawkowa 1 szklanka
starta czekolada 30 dag
migdały 1 lyzka
wiórki kokosowe 3 lyzki
orzechy 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galaz

8 zoltek dobrze utrzec z 8 lyzkami cukru pudru, dodac zmielone orzechy, tarta bulke i piane ubita z 8 bialek, wymieszac, wylac na plaska blache wysmarowana maslem i upiec - 50 min ( lub krocej w zaleznosci od rodzaju piekarnika ), po upieczeniu wylozyc na placek konfiture, od razu zawinac go w rulon, podzielic na 3 czesci i ulozyc w galaz, do naczynia ustawionego na garnku z gotujaca sie woda wbic jajko i ubijac je z cukrem pudrem, a gdy zacznie gestniec dodac czekolade, odstawic garnek z ognia i jeszcze chwile mieszac, utrzec maslo i polaczyc z wystudzona masa czekoladowa, pokryc ciasto kremem, widelcem zaznaczyc linie imitujace kore i oproszyc mielonymi migdalami lub wiorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.11.2012 23:42
rewelacja;)
gacopierz23 04.06.2012 13:42
ciekawe
motomaniak 19.11.2011 13:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak