Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka truskawkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 1 lyzeczka
białko 3 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 lyzeczki
cukier kryształ 3 lyzki
mrożone truskawki 1/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pianka truskawkowa

truskawki wylozyc do miski, posypac cukrem pudrem,pozostawic do rozmrozenia, po rozmrozeniu odlac sok, ubic piane z bialek, pod koniec ubijania dodac cukier, truskawki i zelatyne zmiekczona w 3 lyzkach zimnej wody i rozpuszczona w podgrzanym prawie do wrzenia soku z truskawek lub we wrzatku, calosc lekko wymieszac a nastepnie wylozyc do szklanych pucharkow, przybrac truskawkami, pozostawic do stezenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 17.01.2013 15:19
ale pychotka :-)
Laila2786 12.08.2012 19:21
uwielbiam takie słodkości
gacopierz23 04.06.2012 13:40
świetna
dorotka0000025 30.12.2011 14:23
dziekuje za przemile komentarze
Halusia 10.12.2011 03:03
Pyszne
krystyna24 26.11.2011 14:36
pyszneee
Izabela28 25.02.2011 12:53
fajna pianka:)
Justyna70 14.02.2011 15:23
muszę spróbować!
mirosława4 14.02.2011 13:36
fajne
Tahitha 13.02.2011 15:02
Bardzo fajne
izapozdro 13.02.2011 12:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak