Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt

Mleko zagotować, trochę przestudzić ( tak żeby włożony do mleka palec nie parzył ).
Jogurt wyłożyć (bo jest dość gęsty) do garnuszka nalać trochę gorącego mleka rozmieszać i wlać do całości mleka, dobrze wymieszać, przykryć np. pokrywką (ja robiłam jogurt w garnku) owinąć kocem, albo dać między 2 poduszki i odstawić w ciepłe miejsce na 8 godz. (ja odstawiam pod ciepłe kaloryfery). Po tym czasie wstawić do lodówki aż wystygnie , wymieszać i pałaszować.
Pycha.Następny jogurt można zrobić na bazie tego który został już zrobiony (nie trzeba kupować nowej bakomy)
Uwaga:
Próbowałam robić z innej firmy niż bakoma i mi nie wyszło (chyba były za rzadkie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak