Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z kaszy manny i sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 20 dag
mąka 3 lyzki
jajko 3 szt
mleko 3 łyżki
masło 10 dag
cukier do smaku
cynamon do snaku
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z kaszy manny i sera

5 dag masła utrzeć w misce dodając przemielony ser, wlać mleko, wsypać kaszę mannę i pozostawić na 2 godziny, Następnie dodać ubitą pianę z białek, 3 łyżki mąki i delikatnie wymieszać. Z ciasta formować małe kuleczki, otaczać wje w mące i kłaśc na wrząca osoloną wodę. Gdy wypłyną gotować około 4 minut, odcedzić. Wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.11.2013 20:34
Muszą być smaczne.
Katarzyna59 25.06.2013 08:21
świetny przepis
Seba 10.12.2012 08:54
smaczne
gacopierz23 03.09.2012 20:27
knedliczki- takie robiła moja babcia, polecam
Anna169Hosz 24.01.2011 16:25
Ciekawy przepis , nigdy nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak