Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jałowcówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jałowca 60 g
kolendry 5 g
spirytusu 96% 0,7 l
cukier 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jałowcówka

1. Rozdrobnione przyprawy
(jałowiec i kolendra) zalać wrzącym syropem zrobionym z cukru i 0,7 l wody. Chwilę pogotować pod przykryciem na niewielkim ogniu.
2. Odstawić i ostudzić. Przelać do szklanego słoja,zamknąć i odstawić na 3 dni.
3. Po tum czasie nastaw przecedzić przez gęste płótno, dodać spirytus, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 4 miesiące.
4. Po tym czasie jałowcówkę przefiltrować, rozlać do ciemnych butelek. Gotowe do picia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak