Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytusu 500 ml
wody 500 ml
cukru 2 łyżki
cukru waniliowego 1 łyżka
szczypta soli 1

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

Cukier należy bardzo silnie zrumienić, tak żeby powstał karmel. Następnie karmel należy rozpuścić w zagotowanej wodzie. Dodać cukier waniliowy i szczyptę soli. Ostudzić i zmieszać ze spirytusem. Pozostawić co najmniej na 3 dni żeby składniki uzyskały właściwego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak