Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

teczowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka kiwi 1 szt.
serek waniliowy 3 szt.
śmietana kremówka 3 szt.
białko 3 szt.
cukier puder 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 9 łyżeczek
truskawki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: teczowy sernik

Galaretki pryzgotuj w osobnych pojemnikach. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody, poczekaj aż spęcznieje a nastęnie rozpuść w nieco większej ilości wody. Jeden serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita na sztywno kremówką oraz pianą ubitą z jednego białka. Do mieszanki dodaj 1/3 rozpuszczonej żelatyny. wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy, nastepnie schłodź. Na warstwę schłodzonej masy wlej jedną tężejącą galaretkę (zieloną). Ponownie wstaw do lodówki, żeby galaretką stężała. Drugi serek waniliowy wymieszaj z jedna ubita kremówka , połową pozostawionej żelatyny i pianą z białka. rozsmaruj masę na zielonej warstwie galaretki. i również schodź. Nastepnie wlej czerwoną tężejącą galaretką i znowu wstaw do lodówki. I znowu pryzgotuj masę serową mieszająć ubitą kremówką z serkiem, pianą z białka i żelatyną. rozsmaruj na warstwie galaretki i wstaw do lodówki. Nastepnie polej ostatnią pomarańczową galaretką i wstaw do lodówki. Na koniec przyozdób truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak