Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piernikowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
mąka 2 szklanki
jajko 1
cukier 1 szklanka
marmolada 2 lyzki
Cynamon mielony Prymat 1 lyzka
kakao 1 lyzka
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzka
mleko 200 ml
olej 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: babka piernikowa

Jajko, cukier i miękką margarynę ucieramy. Dodajemy nastepnie dżem lub marmolade oraz olej i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem i kakao. Na koniec dodać mleko. Wszystko utrzeć na gładką masę. Pieczemy ok 30 min w 170 stopniach. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 02.04.2011 20:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak