Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto a la szpajza

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
mleko 1/2 szkl
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto a la szpajza

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,lekko zwilżyć mlekiem,mleko rozlać do dwóch szklanek po połowie,włożyć do zamrażalnika,przygotować galaretki,2 opakowania rozpuścić, każde osobno, [mniej dac wody do rozpuszczenia]ostudzić ,wstawić do lodówki,trzecią galaretkę rozpuścic w/g przepisu na opakowaniu,gdy mleko bedzie dobrze zmrożone,wziąć z jednej szklanki i ubić dobrze mikserem na sztywną pianę,do piany wlewać stopniowo 1 stężejącą galaretkę[z tych o mniejszej zawartośći wody],po lekkim połączeniu wyłożyć masę do totownicy,to samo zrobić z pozostałym mlekiem i drugą galaretką,na całosc wyłożyć owoce i zalać tężeiącą galaretkę,wstawić ciasto na kilka godzin do lodówki--------smacznego!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 03.08.2011 23:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak