Sposób przygotowania

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,lekko zwilżyć mlekiem,mleko rozlać do dwóch szklanek po połowie,włożyć do zamrażalnika,przygotować galaretki,2 opakowania rozpuścić, każde osobno, [mniej dac wody do rozpuszczenia]ostudzić ,wstawić do lodówki,trzecią galaretkę rozpuścic w/g przepisu na opakowaniu,gdy mleko bedzie dobrze zmrożone,wziąć z jednej szklanki i ubić dobrze mikserem na sztywną pianę,do piany wlewać stopniowo 1 stężejącą galaretkę[z tych o mniejszej zawartośći wody],po lekkim połączeniu wyłożyć masę do totownicy,to samo zrobić z pozostałym mlekiem i drugą galaretką,na całosc wyłożyć owoce i zalać tężeiącą galaretkę,wstawić ciasto na kilka godzin do lodówki--------smacznego!!!!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !