Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka dwukolorowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 4
masło 250 g
cukier 300 g
kakao 3 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: babka dwukolorowa

Masło ucieramy z 25 cukrem (290 g), żółtkami, mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i ubitą pianę z białek. Rozdzielamyciasto na połowę. Jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru

ciasto przekladamy do foremki: najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Pieczemy od 1 do 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 15.01.2012 23:43
PIĘKNIE WYGLĄDA.
IlonaAlbertos 15.01.2012 00:27
Apetycznie wygląda.
Iwusia 07.12.2011 23:33
pyszna :)
marta1371 18.03.2011 17:47
też taką piekę
RenataZ-et 10.03.2011 16:58
Pięknie upieczona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak