Sposób przygotowania

rękaw do pieczenia mięsa

Przygotować podłużny kawałek łopatki, długim ostrym nożem wyciąć otwór przez całą długość i napchać do otworu suszonych śliwek. Wszystkie składniki przyprawy wymieszać z mąką kukurydzianą i otoczyć dokładnie mięso. Włożyć do rękawa, zawiązać i odłożyć na ok 2 godziny.. Piec ok 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do ok 220 st

Przygotować ziemniaczki.
Cebulę przyrumienić na oleju, w głębokiej patelni z pokrywką . Dodać obrane i pokrojone ziemniaki, lekko przemieszać i posypać przyprawami, podlać wodą , przykryć dusić ok 40 min pod przykryciem od czasu do czasu przemieszać.

Przed podaniem mięso pokroić w grube plastry i podawać z gorącymi ziemniaczkami.. dodatkowo dowolna surówka lub sałatką ze słoika.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pychota, aż ślinka cieknie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    wyglada pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !