Sposób przygotowania

Częsc biszkoptów przekroić na pół,ułożyć obok brzegów tortownicy,spód formy wyłożyć pozostałymi biszkoptami,żelatynę rozpuścić w wodzie w/g przepisu na opakowaniu,serek mascarpone utrzeć z cukrem,dodać śmietankę i nalewkę malinową i wymieszać,żelatynę połączyć z 5 łyżkami masy,przełożyć do pozostałego kremu,dokładnie wymieszać,połowę czekolady zetrzeć na tarce,wsypać do kremu,następnie całość rozsmarować na biszkoptowym spodzie,schłodzić ,pozostałą czekoladę zetrzeć na duże wiórki,ułożyć na kemie.Na koniec tort włoski udekorować malinami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny przepisik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !