Sposób przygotowania

Bialka ubic na piane, dodawac stopniowo po zoltku i cukrze na przemian
Maki dodac z proszkiem, po troszku, mieszajac delikatnie drewniana lyzka, dodac dwie lyzki kakao, a jezeli chcemy smak piernikowy, dajemy jedna lyzke kakao idwie lyzeczki przyprawy piernikowej;Upiec w temp.180
po wystudzeniu ciasta przeciac je na dwa krazki.
Krem :
Czekolade roztopic na parze, zdjac z pary, wlac smietane, zamieszac, przykryc folia , wlozyc do lodowki na 3 godziny
Nastepnie dodac lyzke cukru pudru i Smietan--fix
ubic mikserem
Przelozyc, udekorowac wg uznania ;

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Dzieki za uznanie, nie tylko pyszne, ale i latwe
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię piernikowe smaki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !