Sposób przygotowania

Kapustę obgotować w osolnej wodzie kilka minut, wyjąć i rozebrać liście. Cebule drobno poszatkować , zeszklić na smalcu. Mięso połaczyć z cebulą, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku, solą i pieprzem, wymieszać. Przygotowane nadzienie ułożyć na liściach kapusty, zakładać boki do środka i zwijać, Gołąbki ułożyć w rondlu, oprószyć sola, pieprzem, skropić przyprawą maggi, podlać wodą i udusić do miekkości. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    miałam dzisiaj robić, ale nie zdążyłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pracochłonne, ale moje ulubione danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja zawsze robię z ryżem albo kaszą gryczaną.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !