Sposób przygotowania

Mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz margarynę zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Foremki wysmarować olejem a następnie wykładać foremkę ciastem. Gotowe foremki umieścić w piekarniku i piec ok 20 min w temp. 180\'C, aż się ładnie zarumienią.
W 100 ml mleka rozrobić budynie z mąką. Resztę mleka zagotować i do gotującego się dolać budynie. Pozostawić do przestygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełniać babeczki. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam takie babeczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyglądają wspaniale
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ładnie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ślicznotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Prezentują się wyśmienicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    wspaniały dodatek do kawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dzieci uwielbiają takie babeczki na jeden kęs;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Uwielbiam takie babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !