Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z ryżem i warzywami - parowar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi 2 sztuki
ryż 2 torebki
sól do smaku
mieszanka warzywna mrożona 50 g
marchew 3 sztuki
pietruszka do smaku
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
cukier do smaku
pieprz do smaku
oliwa
sok z cytryny do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z ryżem i warzywami - parowar

Pangę solimy i wkładamy do parowaru, to samo dotyczy warzyw. Układamy je na drugiej półeczce parowaru, ustawiamy czas i czekamy, aż danie będzie gotowe. Trochę wiecej pracy trzeba włożyć w przygotowanie sosu. Na patelni rozgrzewamy lekko 3 łyżki oliwy. Wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki. Smażymy na małym ogniu do zeszklenia. Trzeba uwazać, żeby cebula się nie zrumienila. Marchew i pietruszkę trzemy na grubej tarce, czosnek miażdżymy, wszystko dodajemy do podsmażonej cebuli, mieszamy z koncentratem pomidorowym. Lekko solimy, dusimy do miękkości na najmniejszym ogniu, podlewamy w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Dodajemy 1-1,5 łyżeczki cukru, doprawiamy do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Zagęszczamy 1 łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Polewamy rybke i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak