Sposób przygotowania

Pangę solimy i wkładamy do parowaru, to samo dotyczy warzyw. Układamy je na drugiej półeczce parowaru, ustawiamy czas i czekamy, aż danie będzie gotowe. Trochę wiecej pracy trzeba włożyć w przygotowanie sosu. Na patelni rozgrzewamy lekko 3 łyżki oliwy. Wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki. Smażymy na małym ogniu do zeszklenia. Trzeba uwazać, żeby cebula się nie zrumienila. Marchew i pietruszkę trzemy na grubej tarce, czosnek miażdżymy, wszystko dodajemy do podsmażonej cebuli, mieszamy z koncentratem pomidorowym. Lekko solimy, dusimy do miękkości na najmniejszym ogniu, podlewamy w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Dodajemy 1-1,5 łyżeczki cukru, doprawiamy do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Zagęszczamy 1 łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Polewamy rybke i gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !