Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
budyń śmietankowy 2 lyżki
kasza manna 1 łyżka
margaryna 15 dag
cukier puder 25 dag
śmietana 150 ml
laska wanilii 1 szt
rodzynki 5 dag
skorka pom kandyzowana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Ser, wanilię i skórkę pomarańczową przemleć przez maszynkę. Masło, żołtka i cukier puder utrzeć na pulchną masę, dodać zmielony ser i śmietanę, dokładnie utrzeć. Wsypać rodzynki, budyń, proszek do pieczenia, kaszę mannę, dodać ubite na sztywną pianę białka, delikatnie wymieszać. Masę serową włożyć do formy wyłożonej folią aluminiową, wysmarowaną tluszczem. Piec w nagrzanym piekarniku około 70 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu wyjąc z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:35
Uwielbiam serniki.
gacopierz23 29.08.2012 22:27
dobry
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:15
uwielbiam sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak