Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalać gorącą wodą.Następnie gotować je ok.40 minut w tej wodzie,w której były zamoczone.Marchewkę i buraki obrać,umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki.Włożyć do garnka,dodać posiekaną cebulę,majeranek i zmiażdżony ząbek czosnku i sok z połowy cytryny.Zalać wodą i gotować około godziny.Doprawić solą i pieprzem.Pod koniec gotowania dodać wywar z grzybków.Podawać z pierogami lub makaronem-łazanki.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: nigdy nie robiłam z cebulę więc wypróbowałam ten przepis jest naprawdę świetny. a barszczyk podałam z pasztecikami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !