Sposób przygotowania

Umyta pierś nacieramy sola i pieprzem. Obkładamy boczkiem i obwiązujemy gruba nitką. Układamy w brytfance i polewamy niewielka iloscia rosołu. Na miesie ukladamy pokrojona w ósemki cebulke i wstawiamy do gorącego piekarnika na godzine. W trakcie pieczenia dolewamy rosół. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Pieczarki kroimy na połówki. Mięso po godzinie zawijamy w folie aluminiowa i odstawiamy w ciepłe miejsce. Do sosu z pieczenia dodajemy zioła i śmietane, zageszczamy mąka ziemniaczana i doprawiamy sola i pieprzem. Na patelni podsmazamy pieczarki i brokuły, po czym dodajemy je do sosu. Dusimy przez jakies 2 minuty. Mięsko kroimy w plastry i polewamy sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !