Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jagody 0,70 dag
jajko 1 szt
cukier puder 4 łyżki
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Z mąki,jajka i z połowy szklanki wody zagnieść ciasto.Rozwałkować.Wycinać szklanką o średniej średnicy kółka.Do jagód dodać cukier i nakładać na placuszki.Zlepić pierogi i gotować na małym ogniu,aż wypłyną.Podawać ze śmietaną i posypać cukrem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 25.07.2011 22:11
ojj dawno takich nie jadłam z jagodami...a tak kusząco wyglądają
krzyniu1984 04.03.2011 07:07
z jagodami są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak