Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotki 5
wino czerwone wytrawne 1\\4 litra
zamrożone masło 4\\5 kostki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony sos

Szalotki oczyścić , [to taka inna odmiana cebuli] i drobno posiekać , potem wrzucamy je do garnka , dodajemy 1\\4 litra czerwonego wina i gotujemy na dużym ogniu ,aż zauważymy że płyn się całkowicie zagotował , a dno garnka powinno być wilgotne , następnie dodajemy to masło zamrożone , najlepiej pokrojone w kawałki , rozmieszać trzepaczką , i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 16.03.2011 13:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak