Sposób przygotowania

Przepis na litr słoju - Umyte ogórki układamy pionowo w słoiku. Na górnej warstwie układamy przekrojone na pól zabki czosnku, koper, chrzan, liście wisni, ziele angielskie i pieprz. Wszystko zalewamy gorącą wodą wymieszaną z solą kamienna(połowa łyzeczki na 2 szklanki). Mocno zakrecamy sloik i wstawiamy do góry dnem do piekarnika o temperaturze 90 stopni na okolo 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    zdjęcie ze strony http://mniammniammniam.bloog.pl/id,3573359,title,ogorki-malosolne,index.html?smoybbtticaid=611488

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !