Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z kaszy manny z jeżynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 100 ml
kasza manna 2 łyżki
masło 1\\2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
cukier waniliowy
jajko 2
żółtko jajek 1
białko 1
odrobina budyniu w proszku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z kaszy manny z jeżynami

Zagotować mleko z solą , potem zdejmujemy z ognia i wsypujemy kaszę mannę , czekamy. Masełko ubijamy na pianę z cukrem i cukrem waniliowym , jajkami i białkiem , i do tego dodajemy kaszę mannę . Troszkę budyniu w proszku rozpuszczamy w mleku , i cąłą tą masę połączyć i dokładnie ubić trzepaczką . Połowę masy wlewamy do natłuszczonej formy , jeżyny wcześniej umyte wsypać na ta pierwszą warstwę , potem dodać resztę warstwy . Żółtko rozbić w niewielkiej ilości mleka i polać górę sufletu . Całość zapiekamy pół godzinki w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.07.2012 08:05
ciekawe połączenie
babcia
babcia 16.07.2012 08:05
ciekawe połączenie
kasiaw 26.12.2011 11:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak