Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do dużego garnka. Wlać szklankę wody. Podgrzewać od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Mięso opłukać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do roztopionego tłuszczu i smażyć ok. godzinki. Od czasu do czasu mieszając. Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa i tłuszczu. Gdy cebula nabierze złotego koloru garnek zestawić z ognia. Dodać pieprz i zmiażdżone ząbki czosnku. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Jakoś za smalcem takim nie przepadam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !